Брутална съдийска грешка на мачбол едва не лиши Крейчикова от място на финала!

от в 09:40 на 11.06.2021
Мирела Николова

Барбора Крейчикова ще играе своя първи финал на надпревара от Големия шлем в събота, след като през вчерашния ден надделя в зрелищен маратон, продължил 3 часа и 18 минути. Чехкинята се наложи над Мария Сакари със 7:5 4:6 9:7, за да си осигури участие във финалния двубой, където ще се изправи срещу Анастасия Павлюченкова. 

В самия край на срещата станахме свидетели на пореден случай на грешно съдийско отсъждане, който отново предизвика полемика относно това дали не трябва да бъде въведена системата "ястребово око" и на червено. При резултат 8:7 40:30 в полза на Крейчикова ударът на Сакари бе отсъден в аут от страничните съдии и чехкинята дори вдигна триумфално ръце, но щастието ѝ скоро бе помрачено, защото според главния арбитър топката на гъркинята бе добра. Впоследствие "ястребовото око" доказа, че ударът на гъркинята наистина не е влязъл в пределите на корта, ала това нямаше абсолютно никакво значение, тъй като на клей единственото, което се взима под внимание, е мнението на съдията на стола. 

По-късно Крейчикова отново достигна до мачбол, който този път бе материализиран, и в крайна сметка си гарантира място в спора за големия трофей утре.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Брутална съдийска грешка на мачбол едва не лиши Крейчикова от място на финала! Мирела Николова
Теми:  
wta | барбора крейчикова | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook