Брутални условия в Мелбърн: Организаторите бяха принудени да преустановят мачовете

от в 05:52 на 17.01.2023
Калоян Соколов

Както на всички ни е известно, то към момента в южното полукълбо се радват на летния сезон и това със сигурност е приятно разнообразие за тенисистите, които пътуват за участие на Аустрелиън Оупън. Те обаче нямат щастието да се радват на плажовете и всъщност организмите им биват подложени на сериозно изпитание, защото температурите не са подходящи за излизане навън, а какво остава за изиграването на петсетови двубои.

Този следобед температурите в Мелбърн се приближиха до 40 градуса по Целзий, което накара организаторите да вземат спешни мерки. Първоначално на тенисистите бяха позволени две 10-минутни почивки между сетовете, в които те биха могли да ползват душовете или да прекарат време в стаите за охлаждане.

Впоследствие пък нивата на жегата достигнаха до най-високата възможна степен, а състезателите трябваше незабавно да преустановят срещите помежду си, за да бъдат спазени здравните протоколи. Всички двубои на страничните кортове в момента са прекъснати и няма да бъдат подновени, докато температурите не се върнат към някакви по-разумни граници.

Все пак тенис феновете няма да останат изцяло с празни ръце, защото трите най-големи корта разполагат с подвижен покрив и климатици, като така мачовете на "Rod Laver Arena", "Margaret Court Arena" и "John Cain Arena" няма да бъдат възпрепятствани от въпросните обстоятелства и ще завършат без да бъде нарушен предварително изготвения график за деня.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Брутални условия в Мелбърн: Организаторите бяха принудени да преустановят мачовете Калоян Соколов
Теми:  
atp | wta | Аустрелиън Оупън 2023 | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook