Бублик и Куон си уредиха среща помежду си след нови победи в Нур Султан

от в 18:46 на 24.09.2021
Георги Евстатиев

Александър Бублик продължава към 1/2-финалите на турнира от категория АТП в Нур Султан. Вторият поставен преодоля съпротивата на Карлос Табернер след рутинен успех в два сета - 6:3 6:4 след 1 час и 30 минути игра. Въпреки че в последните седмици не се намираше в най-добрата си форма, на домашния си турнир показва коренно различно лице и със сигурност може да бъде доволен от представянето си.

Първият сет започна отлично за Бублик, който проби подаването на испанеца за 3:1. Табернер не намираше отговор на мощната игра на съперника и не успя да постигне нещо значимо на посрещане. По този начин казахстанецът, без да изпита сериозни трудности, записа частта на сметката си.

Във втория сет и двамата взимаха сервис геймовете си до 3:3. В седмия гейм обаче Бублик се възползва от многото на брой непредизвикани грешки на Табернер и се откъсна в резултата. В ответния гейм испанецът достигна до единствената си възможност за пробив, но казахстанецът се спаси. Докрая Бублик нямаше особени проблеми и заслужено се класира за предпоследния етап на надпреварата.

Сун-ву Куон също продължава напред в Нур Султан. Южнокореецът надделя над сърбина Ласло Джере в три сета - 7:6 2:6 6:0 и с този успех се класира за полуфиналите на турнира, където ще се изправи именно срещу Бублик.

В първия сет силите на двамата бяха изравнени. Джере започна по-добре мача, повеждайки с 2:0 и 4:1, но Куон успя да изравни. От този момент играчите съумяваха да взимат своите подавания и така се стигна до тайбрек. В него Куон показа по-здрави нерви и след 7:4 точки поведе в сетовете.

Южнокореецът спечели първите два гейма във втората част, но последва неочакван срив в играта му. Джере максимално се възползва от колебливото представяне на опонента си, взе следващите шест гейма и вкара срещата в решителен трети сет. Силите на сърбина обаче не стигнаха за нещо повече. Куон си възвърна контрола върху мача и без да даде и гейм на опонента си, извоюва крайната победа.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик и Куон си уредиха среща помежду си след нови победи в Нур Султан Георги Евстатиев
Теми:  
александър бублик | сун-ву куон

Коментари





Следвайте ни в Facebook