Бублик към Мъри на мрежата: Имах късмет, че си с 10 години по-възрастен от мен

от в 14:23 на 14.03.2022
Мирела Николова

Александър Бублик е един от най-нестандартно играещите състезатели в Тура и именно това го превръща в сериозна заплаха за всеки противник. През вчерашния ден казахстанецът успя да вземе реванш за загубата си от Анди Мъри отпреди малко повече от месец, надигравайки го в последователни сетове, за да си гарантира сблъсък в трети кръг срещу най-добрия ни тенисист Григор Димитров. 

Бившият №1 определено оказа сериозна съпротива на Бублик, но 33-ият в света бе по-стабилният във важните моменти, което го изведе и до крайната победа. След последната точка при ръкостискането на мрежата камерите на корта уловиха любопитен момент между двамата, когато казахстанецът се обръща към опонента си с думите: "Бях истински късметлия, че си с 10 години по-възрастен от мен", на което трикратният шампион от Шлема отговори с: "Ти беше твърде добър днес".

Впоследствие Бублик даде интервю пред Tennis Channel, в което обясни причината за тези си думи към родения в Шотландия тенисист: "Казах, че имах късмет, че той е с 10 години по-голям от мен, защото това е самата истина. Анди е невероятен играч, който притежава изумителна смелост, имайки предвид всички титли, които е спечелил и множеството контузии, с които трябваше да се сблъска през последните години. Наистина не мога да разбера това. Но за много хора, особено за младите момчета, това е огромно вдъхновение", добави представителят на Казахстан.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик към Мъри на мрежата: Имах късмет, че си с 10 години по-възрастен от мен Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | анди мъри | индиън уелс | интервю | любопитно

Коментари





Следвайте ни в Facebook