Бублик: Не подкрепям PTPA, но ако Новак увеличи наградните фондове, ще му благодаря

от в 11:44 на 02.04.2021
Диана Андреева

Александър Бублик се представя много убедително през този сезон до момента. Казахстанецът е трети в класацията на тенисистите, записали най-много победи през 2021, а пред него са Даниил Медведев и Стефанос Циципас със 17 и Андрей Рубльов с 20. Но Бублик не привлича вниманието към себе си само с изявите си на корта, но и с интересните си изказвания по актуални теми в света на спорта. 

Световният номер 44 коментира създалата се ситуация около Съветът на играчите на ATP и PTPA - организацията, основана от Новак Джокович и Вашек Посписил, за да представлява тенисистите в Тура. За разлика от голяма част от състезателите, които ясно изразиха позицията ти в този комфликт, заставайки зад PTPA, Бублик не сподели тяхното мнение:

"Видях видеото, в което Вашек се опита да обвини АТР или каквото всъщност казваше по време на мача. Не подкрепям PTPA. Искам да кажа, че нито едната организация не е перфектна и разбира се, мисля че е нужно да има разбирателство, но в края на деня ATP ни осигурява хляба. Не мога да заема страна в този конфликт. Просто се опитвам да си изкарвам прехраната.

Искам да играя тенис, наслаждавам се на живота си и се радвам на това, което правя и разбира се, ако Новак увеличи наградните фондове, ще му благодаря. Но няма да се боря за това. Все пак трябва да отбележа, че съм по-скоро от страната на ATP, защото са причината да играем. Те понякога вършат добра работа, а понякога лоша."


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик: Не подкрепям PTPA, но ако Новак увеличи наградните фондове, ще му благодаря Диана Андреева
Теми:  
atp | александър бублик

Коментари





Следвайте ни в Facebook