Бублик нямаше сили за нов повдвиг и не спечели нито сет срещу топ поставения в Марсилия

от в 17:05 на 25.02.2023
Калоян Соколов

Александър Бублик отрази два мачбола през вчерашния ден, за да отстрани Григор Димитров и да се класира за полуфиналите в Марсилия. Досега казахстанецът нямаше нито една победа през сезона, само че тази седмица отново се върна към най-добрия си тенис, но и това не се оказа достатъчно да го видим в спора за трофея, защото Хуберт Хуркач беше напълно непоколебим и логично надигра Бублик с крайното 6:4 7:6(4), осигурявайки си място на финала, в който ще се изправи срещу един измежду местните представители Бенжамен Бонзи и Артур Фис.

Началото беше по-добро за казахстанеца, който неколкократно изненада съперника си с неспасяемо изпълнени къси топки, но Хуркач удържа на натиска и успешно отрази три брейкбола. Впоследствие световният номер 11 на свой ред имаше възможност да пробие, като реализира още първата си възможност за пробив и скоро разполагаше с преднина от 4:2. Оттам насетне топ поставеният можеше да разчита на своя гръмотевичен начален удар, с чиято помощ поддържаше безпроблемно аванса си до последно и заслужено се поздрави с успеха в откриващата част.

Проблемите за Бублик не свършиха дотук, тъй като той продължаваше да е напълно безпомощен, когато пропусне първото си подаване и фаворитът го наказваше с прецизно насочени ретури. 50-ият в света обаче не спря да се бори и отрази цели седем шанс за пробив пред съперника си, докарвайки нещата до тайбрек във втория сет.

Там водачът в схемата поведе от самото начало и макар по-нискоранкираният играч да се окопити, то връщане обратно за него в мача нямаше и Хуркач сложи точка на спора, забивайки поредния си неспасяем начален удар в полето на опонента си.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик нямаше сили за нов повдвиг и не спечели нито сет срещу топ поставения в Марсилия Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | марсилия | Обзори | хуберт хуркач

Коментари





Следвайте ни в Facebook