Бублик опита всичко да спре шампиона от Монреал, но Буста не допусна изненада

от в 20:19 на 31.08.2022
Калоян Соколов

Настоящата година не се развиваше никак бляскаво за Пабло Кареньо Буста, който допусна редица ранни поражения и дори отпадна на старта в Хамбург, където беше защитаващ шампион. Испанецът обаче неведнъж е доказвал, че се чувства най-комфортно на твърдите кортове в Северна Америка и този сезон не се оказа изключение, защото световният номер 15 демонстрира невероятен тенис по време на надпреварата в Монреал и спечели първата си титла от сериите "Мастърс" в своята кариера. По този начин Кареньо Буста се оформи като един от скритите фаворити на US Open и днес затвърди тази си роля, преодолявайки винаги непредсказуемия Александър Бублик с 4:6 6:4 6:3, за да си осигури среща с 18-тия поставен Алекс Де Минор в третия кръг на турнира.

Още в самото начало се видя, че нестандартните отигравания на казахстанеца ще създадат сериозни трудности на фаворита, чието желание беше да влиза в продължителни разигравания от дъното на корта. Бублик обаче нямаше подобно желание и гледаше да сменя темпото при всяка една удобна възможност, а асовете валяха от неговата ракета. Напълно логично се стигна до пробив в полза на непоставения състезател, след което той нямаше проблеми да задържи аванса си и заслужено прибави откриващата част към актива си.

Шампионът от Монпелие продължаваше да действа на ръба на риска и често предприемаше атаки към мрежата, които завършваше със сериозна доза увереност и можеше спокойно да реализира брейк за старт на втория сет. Все пак ибериецът се мобилизира и съумя да заиграе с по-дълбоки удари, изтласквайки назад опонента си. Този подход помогна значително на Кареньо Буста, тъй като казахстанецът губеше търпение в дългите разигравания и предаде на цели два пъти подаването си, като по този начин имахме равенство в общия резултат.

В третия сет станахме свидетели на сериозна доминация от страна на сервиращите и шансовете за пробив на практика отсъстваха. Правеше впечатление, че Бублик показваше много рационален тенис и изчакваше точния момент да изостри отиграванията си, но защитата на испанеца беше безупречна и му позволи да осъществи брейк за 5:3, а впоследствие безпроблемно се доближи на само една част от спечелването на сблъсъка.

Силите продължиха да бъдат напълно изравнени в четвъртия сет, където световният номер 47 не се колебаеше да изпълнява с максимална сила вторите си подавания и не даваше никакви шансове на посрещача. Категорично казахстанецът владееше инициативата в този отрязък от срещата и дори имаше поредица от сетболи при 6:5 в своя поза, само че по-високоранкираният тенисист намери сили да достигне до тайбрек. Там аутсайдерът поведе с мини пробив, ала последва мигновена негова двойна грешка и оттам насетне Кареньо Буста нямаше проблеми да се поздрави с триумфа в мача.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик опита всичко да спре шампиона от Монреал, но Буста не допусна изненада Калоян Соколов
Теми:  
atp | us open 2022 | александър бублик | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook