Бублик отново изригна за тениса: Толкова е глупав този ши*ан спорт; носи ми само главоболие

от в 16:26 на 16.02.2023
Мирела Николова

Александър Бублик е един от най-колоритните образи в световния мъжки тенис, като многократно сме го виждали да избухва на корта или да попада под светлината на прожекторите с някое свое изказване, неприсъщо за играч от неговата величина. В миналото той неведнъж е споделял как тенисът не му носи никакво удоволствие, а това пролича и по време на първия му и превърнал се в последен мач на тазседмичната АТР 500 надпревара в Ротердам.

Представителят на Казахстан се изправи срещу Стан Вавринка в откриващия кръг на турнира, но не успя да преодолее съпротивата на шампиона от 2015-а и инкасира поражение в последователни сетове - 6:7(5) 4:6. Това бе десета поредна загуба за световния №50, който не е постигал победа в Тура от края на октомври миналата година. 

По всяка вероятност слабите резултати през последните няколко месеца допълнително са засилили ненавистта на Бублик към тениса, имайки предвид тирадата му на корта във въпросния двубой в понеделник. "Искам да се оплача колко глупав е този ши*ан спорт. Не е за вярване колко е отвратителен. Тенисът ми носи само главоболие", изрече казахстанецът по време на почивката при 4:3 във втория сет.

Това обаче далеч не е първият път, в който Бублик се изказва толкова крайно по отношение на своята професия. "Мразя тениса с цялото си сърце. Ако трябва да съм напълно откровен, не откривам нищо позитивно в това да бъдеш професионален тенисист. Играя единствено заради парите - ако не бяха те, на секундата щях да спра да се занимавам с това. За съжаление обаче, все още не съм спечелил достатъчно пари, иначе вече щях да съм се отказал", заяви бившият №30.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик отново изригна за тениса: Толкова е глупав този ши*ан спорт; носи ми само главоболие Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | интервю | любопитно | ротердам

Коментари





Следвайте ни в Facebook