Бублик, разбирайки за новото правило, свързано с паузите: Благодаря ти, Стефанос!

от в 05:25 на 12.01.2022
Калоян Соколов

Тенисът е един от най-джентълменските спортове и рядко можем да видим използване на нечестни методи от страна на двамата състезатели, но все пак правилникът оставя възможност за известен вид прилагане на хитрост. В това число влизат медицинските таймаути, нерегламентираното подксазване от страна на треньорите и разходките до съблекаляната.

Именно последният приом се превърна в източник на множество дебати по време на миналогодишното Открито първенство на САЩ, когато Стефанос Циципас прекалено често се възползваше от правото си на тоалетна пауза и караше своите съперници да го чакат дълго време, което разбиваше техния ритъм и дори самият Анди Мъри обвини гърка в неспортсменско поведение.

Въпросната тактика обаче няма да има търсения ефект през 2022-ра, защото от ATP са ограничили играчите до едва тримимутно отсъствие от корта, а паузата би могла да бъде удължена с още две минути, ако състезателят смени своята екипировка в отпуснатото му време. Новото правило е задължително съобщавано от съдиите на стола по време на техния традиционен инстуктаж, с който въвеждат тенисистите в дадената среща.

Вчера пък станахме свидетели на любопитна ситуация свързана с този казус, която се случи на турнира в Аделаида. Там Александър Бублик се развесели искрено, щом чу за промяната в регламента и веднага попита главния съдия дали тя е продиктувана от поведението на Циципас. Арбитърът не съумя да скрие своята усмивка, а казахстанецът благодари саркастично на своя колега за иновацията.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бублик, разбирайки за новото правило, свързано с паузите: Благодаря ти, Стефанос! Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър бублик | любопитно | стефанос циципас

Коментари





Следвайте ни в Facebook