Бублик след успеха над Григор: Беше огромно предизвикателство; победата означава всичко

от в 00:01 на 25.02.2023
Мирела Николова

Първата ни ракета при мъжете Григор Димитров се доближи до най-доброто си лице на корта през последните две седмици и след като миналата събота игра в полуфиналната фаза на турнира в Ротердам, веднага след това българинът се отправи към френския град Марсилия, където откри участието си с нов категоричен успех над нидерландската сензация Хийс Броуер. В четвъртфиналите обаче нашето момче го очакваше далеч по-тежко препятствие в лицето на един от най-непредсказуемите играчи, а именно Александър Бублик. 

Най-добрият ни тенисист имаше всички шансове да се поздрави с победата през вчерашния ден, след като разполагаше с два мачбола в тайбрека на решителния трети сет, но за съжаление, не успя да оползотвори нито един от тях и в крайна сметка напусна надпреварата на крачка от втори пореден АТР полуфинал. В интервюто си на корта след успеха казахстанският представител отдаде дължимото на своя съперник и без да спестява суперлативите си по адрес на сънародника ни, заяви колко тежък е бил двубоят и колко голяма стойност има тази победа за него.

"Да играеш срещу Григор, е огромно предизвикателство. Той е бивш №3 в света, бил е финалист многократно, при това в турнири от различна категория, печелил е титла от Мастърс 1000 сериите и така нататък. Невероятен играч е. Да го победя след решителен тайбрек в третия сет, имайки предвид в колко лоша серия се намирах доскоро, означава всичко за мен и съм изключително щастлив, че успях да достигна още веднъж до полуфиналите в Марсилия.

Днес имах правилната настройка за мача. Моето семейство се прибра в Монако през настоящата седмица, но ми обещаха, че ако достигна до полуфинал, ще дойдат да ме подкрепят, така че утре ще можете да видите съпругата и сина ми по трибуните. Мисълта за тях ми даде допълнителна доза мотивация днес", сподели още първата ракета на Казахстан.

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик след успеха над Григор: Беше огромно предизвикателство; победата означава всичко Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | бгтенис | григор димитров | интервю | любопитно | марсилия

Коментари





Следвайте ни в Facebook