Бублик взе реванш за загубата си срещу Мъри отпреди месец и очаква Григор в трети кръг!

от в 23:56 на 13.03.2022
Мирела Николова

Александър Бублик е един от тенисистите, които са в състояние да надиграят всеки един съперник, и именно това си лице показа той днес в двубоя си срещу бившия №1 в света Анди Мъри. Двамата се срещнаха преди малко повече от месец в Ротердам, когато като победител излезе британецът, но в днешната им среща от втория кръг на Мастърса в Индиън Уелс световният №33 демонстрира своите качества и успя да вземе реванш за поражението си по-рано през сезона, затваряйки мача за крайното 7:6(9) 6:3, а в битка за място на осминафиналите ще се изправи срещу Григор Димитров.

В дебютния сет казахстанецът не можеше да разчита изцяло на началния си удар и често позволяваше на Мъри да атакува второто му подаване. Ниската успеваемост на Бублик на сервис, придружена от множество евтини грешки, на няколко пъти го изправяше пред опасности от брейк, но до такъв така и не се стигна. От своя страна, британецът успешно парираше повечето атаки на съперника и не допусна противникът му да се сдобие с нито един брейкбол, което наложи изиграването на тайбрек. В него драмата също бе налице, като и двамата състезатели успяха да разгърнат своя потенциал и да достигнат до сетболи, но в крайна сметка по-стабилен се оказа световният №33, който след смразяващ форхенд уинър сложи точка на тази толкова оспорвана част.

Вторият сет стартира обнадеждаващо за трикратния шампион от Шлема, който бе пределно концентриран в откриващия гейм и получи две възможности за пробив в него, ала те бяха последвани от чудесни сервиси на Бублик, които спасиха казахстанеца от ранен брейк. От там насетне британецът бе изключително непостоянен в изявите си, което водеше след себе си редица брейкболи в полза на опонента. Ключовият момент дойде в четвъртия гейм, когато след поредната си отлична офанзива представителят на Казахстан реализира пробив, за да поведе впоследствие с 4:1, след което бе непоколебим в своите подавания, опазвайки аванса си и класирайки се за следващия етап на турнира.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик взе реванш за загубата си срещу Мъри отпреди месец и очаква Григор в трети кръг! Мирела Николова
Теми:  
atp | александър бублик | анди мъри | индиън уелс | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook