Бублик отстрани Фриц, за да се класира за първи Masters 1000 1/4-финал в кариерата си

от в 22:31 на 30.03.2021
Диана Андреева

Александър Бублик реализира обрат срещу Тейлър Фриц, за да си осигури място на 1/4-финалите в Мастърс Маями Оупън 2021! Казахстанският тенисист демонстрира страхотна игра, благодарение на което след 5:7(5) 6:3 6:4 се поздвави с успех в срещата. Тейлър Фриц все пак също трябва да бъде доволен от представянето си на Мастърс турнира през тези две седмици, а именно това, заедно с другите му добри резултати и загубата на Джон Иснър по-рано днес, ще го направи първа ракета на Америка през идващия понеделник, освен ако Франсис Тиафо не спечели титлата в Маями.

До момента през годината Бублик има две участия в ATP финали, а на пърия за сезона турнир от Шлема той достигна до 1/8-финалната фаза при каретата, заедно със своя сънародник Андрей Голубев. До момента той имаше едва една победа в основната схема на надпревара от сериите ATP Masters 1000, а през тази седмица записа три поредни впечатляващи победи, за да може да си осигури среща с Яник Синер в спор за място сред последните четири в събитието.

Мачът бе оспорван още от първите минути. Фриц съумя по-бързо да навлезе в ритъм, а това му позволи и да достигне до два сетбола при 5:4. Напрежението оказа влияние върху американецът и частта достигна до тайбрек, където обаче той не позволи да се пропука и откри резултата в отделните части.

Пробив в шестия гейм се оказа ключов за изхода на втория сет и по този начин се стигна до решаваща трета част. Там, Бублик бе решен да не се отказва. Казахстанецът пласираше топката по перфектен начин в дъното на корта, а няколко впечатляващи излизатия на мрежата също допринесоха към убедителното му представяне, което и го класира напред в Miami Open.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бублик отстрани Фриц, за да се класира за първи Masters 1000 1/4-финал в кариерата си Диана Андреева
Теми:  
александър бублик | мастърс маями | маями | тейлър фриц | тенис турнир в маями

Коментари





Следвайте ни в Facebook