След над година пауза: Бублик отново е на финал на АТР надпревара

от в 18:04 на 05.02.2022
Владислав Риждов

Александър Бублик никога до момента не бе триумфирал в надпревара от АТР Тура, въпреки че зад гърба си има четири изиграни финала. В утрешния ден обаче казахстанецът ще има възможност да поправи тази грешка, след като днес той надделя с 2:0 сета над Филип Краинович и си осигури място на финала на турнира в Монпелие - 6:4 6:2.

След като демонстрираха добра форма в хода на седмицата, двамата стартираха уверено срещата и преминаваха сравнително лесно през своите подавания. Паритетът бе налице до 3:3, когато офанзивната игра от страна на Бублик му позволи да открадне противниковото подаване. 35-ят в ранглистата затвърди водачеството си по убедителен начин, а скоро след това се доближи и на сет разстояние от финала.

Възходът на колоритния казахстанец продължи и във втората част. Бублик поддържаше впечатляващ показател по спечелени точки от първи сервис, което правеше разликата на корта. Освен това той се справяше добре и при посрещане, за да може още в самото начало да се откъсне в резултата. Саша поведе с 3:2, а в остатъка от мача липсваше каквато и да е реакция от представителя на Сърбия, което улесни още повече задачата пред шестия в схемата. Бублик изцяло доминираше в последните минути от срещата и се поздрави с крайния успех, печелейки четири поредни гейма на сметката си. В спор за титлата Бублик очаква един измежду Александър Зверев и Микаел Имер.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
След над година пауза: Бублик отново е на финал на АТР надпревара Владислав Риждов
Теми:  
atp | александър бублик | атп | атп монпелие | обзор | тенис турнир в монпелие | филип краинович | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook