Бъдещето е тук: Алкарас разгроми Шварцман, за да завоюва най-голямата си титла!

от в 00:26 на 21.02.2022
Владислав Риждов

Карлос Алкарас изживя една от най-паметните си седмици в Тура по време на АТР 500 турнира в Рио де Жанейро, за да завоюва най-голямата титла в своята кариера. Младият испанец демонстрира впечатляващ тенис в хода на надпреварата, побеждавайки състезатели като Матео Беретини и Фабио Фонини, а днес не даде сет на един от топ поставените, Диего Шварцман, надигравайки го с 6:4 6:2.

Шварцман стартира убедително финалната битка и наказа още откриващото подаване на Алкарас, за да поведе с 2:0. Последва обаче бърза мобилизация от страна на световния номер 29 и ранният подем в играта на аржентинеца бързо изчезна. От момента, в който резултатът бе възстановен, двамата се справяха безупречно на сервис и изглеждаше, че развръзката ще се реши след изиграването на тайбрек. 18-годишният ибериец обаче имаше други идеи и в най-подходящия за себе си момент реализира пробив, който впоследствие му помогна да се изстреля напред в обшия резултат, докосвайки с едната ръка трофея.

Подновяването на играта бе белязано от размяната на брейкове между двамата, преди тийнейджърът да узакони по-доброто си представяне с пробив аванс - 2:1. Скоро водачеството на Алкарас стана дори още по-изразително, като с безгрешната си игра Карлито лишаваше от всякакви възможности съперника си. Веднъж повел комфортно в резултата, Алкарас запази концентрация и направи нужното, за да задържи преднината си, преди да ликува с най-големия трофей в своята кариера до момента.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бъдещето е тук: Алкарас разгроми Шварцман, за да завоюва най-голямата си титла! Владислав Риждов
Теми:  
atp | атп | диего шварцман | карлос алкарас гарфия | обзор | рио де жанейро | тенис турнир в рио де жанейро | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook