Бъдещето на Sofia Open: Какво е необходимо, за да се запази турнирът?

от в 19:01 на 19.02.2022
Мирела Николова

 


 Sofia Open е едно от най-големите спортни събития у нас и вече в продължение на 6 години създава незабравими емоции за почитателите на тениса в България, предоставяйки ни възможност да се докоснем до голяма част от представителите на световния тенис елит и да наблюдаваме изявите им на живо. Турнирът обаче се намира пред угрозата миналогодишното издание да е било неговото последно такова поради евентуална липса на финансиране.

Въпреки всичко обаче все още съществува шанс надпреварата в София да остане в календара на АТР, като Българската тенис федерация работи активно за запазването ѝ. Това бе съобщено през вчерашния ден от Юлиян Михов - член на УС на БФТ, в предаването "Брейк пойнт" по MAX Sport.

"Не искам да спекулирам, но следващите 2-3 месеца ще са критични, за да може наистина да се състои турнирът. Чака се отговорът на Министерството на спорта, където е пусната заявка за домакинство. Надпревара от подобен ранг без подкрепа от страна на държавата и на града домакин много трудно може да се реализира. 

Досега всички издания на турнира са били реализирани с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, за което ние сме благодарни. Със сумата, която те ни осигуряват, се заплаща наемът на зала "Арена Армеец", което е може би едно от най-скъпите пера в организацията на турнира. Освен това, за да имаме по-голяма вариативност в привличане на качествени състезатели, промотиране на турнира и привличане на рекламодатели, също се нуждаем от пари. Ако имаме подкрепата на Министерството, можем да се справим с надпреварата. Берлин в момента стои и чака нашето решение. Ние продължаваме да сме първа опция за притежаване на правата за този турнир", съобщи Михов.

Цялото интервю на Юлиян Михов и Веселина Донева - член на УС на БФТ и председател на съдийската комисия, можете да изгледате тук:

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бъдещето на Sofia Open: Какво е необходимо, за да се запази турнирът? Мирела Николова
Теми:  
sofia open | sofia open новини | бфт | министерство на спорта | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook