Буенос Айрес: Представител на домакините сломи Фонини, Рууд продължава напред

от в 22:01 на 11.02.2022
Диана Андреева

Програмата за деня в Буенос Айрес бе открита с двубой между Федерико Делбонис и Фабио Фонини, завършил в полза на местния любимец. Фонини допусна поражение в последователни сетове - 6:4 6:4, а с това и напусна надпреварата в аржентинската столица при единиците, но за сметка на това изявите му при каретата продължават и през утрешния ден. За Делбонис пък днешния рутинен успех означава място сред полуфиналистите и мач с поставения под номер едно - Каспър Рууд.

Мачът започна на високи обороти, а Деблонис бе този, който по-често намираше възможност да атакуна и нанасяше феномелни завършващи удари. Реализирал пробив още в откриващото подаване на Фонини, Федерико трябваше да отразява три брейкбола при резултат 3:2 в своя полза. В този критичен сервис гейм аржентинецът демонстрира интелигентна игра и с две последователни комбинации сервис-мрежа намери решение на създалата се ситуация, за да увеличи преднината си до 4:2. Връщане назад за Фонини вече нямаше и не след дълго общият резултат бе открит в полза на Делбонис.

Подемът на Делбонис продължи и във втория сет. Сходно на откриващата част, Федерико успя да отмъкне противноковото подаване още в самото начало, което му даде сигурност и понижи напрежението. Фонини обаче не бе казал последната си дума и напомни за борбения си характер на корта. Италианецът намери сили да възвърне паритета за 3:3, ала това бе последният момент в двубоя, когато инициативата бе в негови ръце. Последва абсолютна доминация от страна на представителя на домакините Делбонис и не след дълго той напусна корта в ролята на победител.

За да си осигури среща с Делбонис, Каспър Рууд трябваше да преодолее съпротивата на друг аржентиски състезател, а именно Федерико Кория. Макар да се сблъска с редица препятствия по пътя към успеха, Рууд все пак не допусна изненадата да бъде факт и сломи противника си след 6:3 6:4. Без да пропуска точка за пробив, световният номер 9 показа още стабилен начален удар, но играта му със сигурност е далеч от високото равнище, на което сме привикнали да бъде. 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Буенос Айрес: Представител на домакините сломи Фонини, Рууд продължава напред Диана Андреева
Теми:  
atp | буенос айрес | каспър рууд | Обзори | фабио фонини | фонини

Коментари





Следвайте ни в Facebook