Буенос Айрес: Фонини с първи четвъртфинал за сезона; чака го среща с победилия Дел Потро

от в 23:57 на 10.02.2022
Мартин Петков

В откриващия двубой на турнира в Буенос Айрес през днешния ден на корта излезе 34-годишният Фабио Фонини, който определено се намира далеч от славните си дни. Съперник на ветерана в срещата бе испанецът Педро Мартинес. Двамата тенисисти, чиито най-големи успехи идват на клей, демонстрираха силните приоми в играта си върху червената настилка, ала в крайна сметка италианецът се поздрави с успеха след 6:4 7:6(5). С победата дошла за малко над два часа на корта, бившият световен номер 9 си осигури сблъсък на четвъртфиналите с местен представител в лицето на Федерико Делбонис.

Мартинес влезе в двубоя с летящ старт, пробивайки още първото подаване на опонента си, което му осигури ранен аванс. В средата на сета испанецът започна да изпитва колебания в отиграванията си, допускайки лековати грешки. Фонини, моментално усетил несигурността от другата страна на мрежата, пое инициативата, тръгвайки в атака и намери формулата за успех, донесла му четири последователни гейма, което позволи на четвъртия поставен в схемата да запише първата част на сметката си.

Началото на втория сет беше излючително оспорвано, като двамата си размениха общо четири пробива. Мартинес за пореден път се пропука, инкасирайки мачбол, докато сервираше при пасив от 5:4, но запази спокойствие и излезе от трудната ситуация, за да видим тайбрек. В дългия гейм Фонини беше в диктуващата позиция на корта, контролирайки развоя на събитията, за да се стигне до момента, в който оползотвори третия си мачбол, за да сложи край на двубоя.

В следващата среща на централния корт в аржентинската столица предстоеше да бъде определен съперникът на Фонини в четвъртфиналите. На корта излязоха шестият поставен в схемата и местен представител - Федерико Делбонис, който се изправяше срещу Пабло Андухар. Аржентинецът, който в предната фаза надви Дел Потро, използваше по перфектен начин силните приоми в играта си, което му помагаше да диктува темпото по време на разиграванията.

За зрителя се създаваше впечатлението, че испанецът демонстрира по-голяма стабилност в хода на мача, ала дойдеше ли ключов момент, световният номер 42 заиграваше на изключително ниво, като не оставяше възможност на ветерана за нещо повече. Делбонис, благодарение на мощни и добре пласирани удари, успя да оползотвори на сто процента възможностите си за пробив, реализирайки по един брейк в двата сета, за да стигне до победата след 6:4 6:4 за 1 час и 33 минути на корта.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буенос Айрес: Фонини с първи четвъртфинал за сезона; чака го среща с победилия Дел Потро Мартин Петков
Теми:  
atp | атп буенос айрес | пабло андухар | педро мартинес | фабио фонини | федерико делбонис

Коментари





Следвайте ни в Facebook