Букмейкърите: Джокович е фаворит срещу Мъри

от в 00:58 на 20.11.2016
Георги Христов

Първото място в света предстои да бъде заето от шампиона на заключителния "Мастърс" на осемте най-добри в Лондон. Новак Джокович ще има възможност да си върне позицията в световната ранглиста от Анди Мъри, който наскоро го изпревари.

Финалната битка ще започне в 20,00 часа българско време, а досега последният мач от тази надпревара никога не се е превръщала в пряк спор за първото място в света.

Световните букмейкъри дават осезателно предимство на Джокович преди двубоя с коефициенти около 1,5 при 2,6 за Мъри. Или иначе казано има около 65% да вдигне трофея. "Привилегия е за мен да бъда част от историята. Това ще бъде един от най-големите мачове, които сме играли помежду си," заяви Джокович.

Мачът предстои да бъде 35-и за двамата стари познайници. Световният №2 води с 24:10 дотук, а освен това би трябвало да бъде по-свеж. Той игра в полуфиналите едва един час срещу Кей Нишикори, а Мъри се измъчи близо три часа и половина с Милош Раонич.

Тази година Джокович вече постигна две големи победи над Мъри - във финалите на Australian Open и "Ролан Гарос", а освен това е печелил единствената им битка на финалния "Мастърс" - през 2012.

През сезона Мъри е изиграл 15 мача повече - 88 срещу 73 и това може да се окаже решително, след като той имаше много по-тежък мач в полуфиналите.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Букмейкърите: Джокович е фаворит срещу Мъри Георги Христов
Теми:  
анди мъри | мастърс лондон | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook