Без Виктория Томова: България отстъпи на Австрия в първия мач от BJK Cup

от в 13:21 на 11.04.2022
Владислав Риждов

България откри участието си в Billie Jean King Cup с поражение от състава на Австрия. В мач от Група l на Евро-африканската зона националките ни загубиха и двете срещи на сингъл срещу австрийките, което подпечата крайния успех за опонентките им. 

В първата среща на червените кортове в тенис академия "Мегасарай", Турция, Джулия Терзийска се изправи срещу Синя Крус, заемаща 403-то място в ранглистата. Мачът започна лошо за Терзийска, която загуби първите пет гейма от откриващата част, преди да се случи неизбежното и Краус да открие убедително общия резултат. Втората част беше доста равностойна, като нашето момиче на два пъти се върна от изоставане с пробиви, но се пропука в края и така нейната съперничка даде преднина на родината си - 6:1 6:4.

В отсъствието на Виктория Томова, която трябваше да пропусне първия мач от надпреварата, след като през вчерашния ден игра финал в Оейраш, в ролята на първа ракета бе Изабелла Шиникова. Белла излезе срещу световната номер 152 Юлия Грабер в опит да изравни резултата, но в крайна сметка отстъпи с 2:6 3:6 след малко над един час игра, което окончателно сложи край на надеждите ни за евентуален обрат. Припомняме, че България е в група още с отборите на Швеция, Хърватия, Словения и Грузия, а отборът ни е в състав Виктория Томова, Изабелла Шиникова, Джулия Терзийска, Йоана Константинова и Росица Денчева. Капитан на страната ни е Дора Рангелова.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Без Виктория Томова: България отстъпи на Австрия в първия мач от BJK Cup Владислав Риждов
Теми:  
billie jean king cup | бг тенис | българия | виктория томова | джулия терзийска | изабелла шиникова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook