България - Ел Салвадор: Нестеров открива сблъсъка с мач срещу 2-кратен шампион на Ролан Гарос

от в 13:03 на 13.09.2024
Калоян Соколов

Най-младият български отбор в историята за Купа "Дейвис" излиза този уикенд в Пловдив срещу тима на Ел Салвадор. Мачовете ще се изиграят на червените кортове на ТК "Локомотив", а капитанът Валентин Димов селектира за участие Пьотр Нестеров, Янаки Милев, Александър Донски, Илиян Радулов и 15-годишния Иван Иванов, който се превърна в най-младия селектиран състезател някога в националния ни отбор по тенис.

Самият двубой е от голямо значение за нашите момчета, които при победа ще могат да играят пряк мач за завръщане в Световна Група I на най-голямата  отборна надпревара в света на тениса, докато евентуално поражение ще означава, че България ще трябва да участва в бараж за оставане в Световна Група II (третото ниво по сила в турнира).

Срещата ще бъде открита през утрешния ден в 16:00 часа, когато една срещу друга ще излязат първите ракети на двете страни, а именно Пьотр Нестеров и Марсело Аревало. 21-годишният българин преди две седмици се класира за дебютен Чаланджър 1/4-финал в кариерата си и достигна до своята рекордна 410-та позиция в световната ранглиста, но по никакъв начин не трябва да подценява качествата на своя съперник, въпреки че Аревало играе само на двойки.

Звездата на Ел Салвадор е 2-кратен шампион на Ролан Гарос при тандемите, но в миналото е бил успешн играч  в синглите, като е достигал до номер 139 в световната ранглиста и може да се похвали с цели 11 поредни победи поединично за страната си в Купа "Дейвис".

Веднага след това Янаки Милев ще премери сили с 18-годишният Цезар Круз, който е 127-и в класацията при юношите и не е печелил нито сет в досегашните си 3 участия за Ел Салвадор.

На двойки пък Валентин Димов е избрал да заложа на тандема Александър Донски и Пьотр Нестеров, въпреки че Янаки Милев и Нестеров наскоро играха заедно финал на Чаланджъра във Верона, но все пак именно Донски е най-високоранкираният ни играч при тандемите (световен номер 231), докато нашите съперници естествено ще разчитат на Марсело Аревало (световен номер 4), който ще си партнира с Луис Миралес (няма ранкинг).

Пълна програма за сблъсъка между България и Ел Салвадор:

Ден 1 събота (започват не преди 16:00 часа)

1. Пьотр Нестеров - Марсело Аревало

2. Янаки Милев - Цезар Круз

Ден 2 неделя (започват не преди 16:00 часа)

1. Александър Донски / Пьотр Нестеров - Марсело Аревало / Луис Миралес

2. Пьотр Нестеров - Цезар Круз

3. Янаки Милев - Марсело Аревало

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
България - Ел Салвадор: Нестеров открива сблъсъка с мач срещу 2-кратен шампион на Ролан Гарос Калоян Соколов
Теми:  
александър донски | бгтенис | българия | иван иванов | илиян радулов | купа дейвис | програма | пьотр нестеров | янаки милев

Коментари





Следвайте ни в Facebook