България ликува: Фамозни Лазаров и Донски се пребориха за нов наш успех в София!

от в 16:51 на 27.09.2022
Мартин Петков

Александър Лазаров през вчерашния ден от тазгодишния Sofia Open постигна върха в своята кариера, след като записа първата си победа на ниво АТР в кариерата си и я посвети на своите баба и дядо. Българинът обаче нямаше време за празненства и още днес трябваше да излезе обратно на корта в "Арена Армеец" заедно с партньора си в националния отбор - Александър Донски, след като двамата родни представители получиха "уайлд кард" за основната схема на двойките в София. Българският тандем срещна дуото съставено от специалистите при каретата Фабрис Мартен и Айсам-ул-Хак Куреши, като осъществи фамозен обрат от позицията на аутсайдер след 4:6 6:3 10:8, осигурявайки си мач в четвъртфиналната фаза на състезанието срещу топ поставените Фабио Фонини и Симоне Болели.

На старта на двубоя нашата двойка първа отстоя позицията си на мрежата и разполагаше с два брейкбола, които пропиля след сбъркан смач и безупречно сервиране от французина, поради което вдъхновените съперници реализираха ранен пробив - 1:3. Френско-пакистанското дуо остана все така клинично на начален удар, като родните таланти не получиха нито едно възможност да възстановят изгубеното и предадоха откриващия сет.

Във втората част двата тандема се концентрираха главно върху своите подавания, но първите пробойни се забелязаха при Мартен/Куреши, докато Лазаров се превърна в своеобразна "стена" на мрежата и имаше ключово значение за осъществения пробив в наша полза. При сервис за спечелване на сета от страна на Донски противниците достигнаха два шанса да наваксат пасива си, но именно бомбеният начален удар на по-нискоранкирания българин надделя и ни предстоеше да наблюдаваме супер тайбрек.

В него представителната ни двойка за Купа "Дейвис" под влияние на самочувствието и бурната подкрепа от зрителите в "Арена Армеец" стоеше далеч по-добре при размените и грешка при волето на Куреши означаваше минипробив, придружен от аванс от 5:2 точки в наша полза. Последва неразбирателство между българите, от което мигновено се възползва Мартен и преднината ни остана в историята. При равенство от 8:8 точки грешка във волето на съперниците означаваха мачбол за българския тандем, който Алекс Донски оползотвори чрез фамозен начален удар, подпечатвайки победата за родното дуо.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България ликува: Фамозни Лазаров и Донски се пребориха за нов наш успех в София! Мартин Петков
Теми:  
sofia open | александър донски | александър лазаров | бг тенис

Коментари





Следвайте ни в Facebook