България ще бъде домакин на пет международни състезания от престижна верига

от в 11:49 на 23.01.2021
Калоян Соколов

През тази година България ще бъде домакин на пет международни състeзания за мъже и жени от веригата UTR PRO TENNIS TOUR – EUROPE. Всеки от един от турнирите е с награден фонд от 20 хиляди долара. Това е една изключителна възможност за българските състeзатели да премерят силите си на международно ниво. Освен тенисистите над 18 г. в надпреварите ще могат да вземат участие и най-добрите ни юноши и девойки. Това пък ще даде възможност на младите ни надежди да видят докъде са стигнали в развитието си.

Регламентът дава възможност на всеки участник да изиграе мининум по четири мача във всеки турнир, което е от особено значение за по-младите тенисисти, като турнирите в България ще бъдат проведени в един град, който ще бъде определен в близките дни.

Надпревара номер 1 е за мъже и ще се проведе от 28 март. Следва още един мъжки турнир от 4 април. От 2 и 9 май започват състезанията за жени. Турнир номер 5 (за жени) ще бъде в периода юли-октомври. Датите на последното състезание подлежат на допълнително уточняване между БФТ и Universal Tennis LLC.

Universal Tennis инвестира над 20 милиона долара и дава възможност за 450 събития в годината по цял свят в това число и тригодишен UTR Pro тенис Тур. Турнирите са за мъже и жени UTR ранг 200-2000 с иновативен формат, който гарантира по-голяма конкуренция на играчите и парични награди.

Междувременно през втората половина на годината ще бъдат проведени и серия от професионални турнири с награден фонд от 15 хил. долара и точки за Световните ранглисти. Водят се преговори с една община и за провеждането на състезание от серията ATP Challenger.

Всички турнири ще се организират при стриктно спазване на Правилата за провеждане на състезанията по тенис в условия на COVID-19 епидемия.

Източник: БФТ

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
България ще бъде домакин на пет международни състезания от престижна верига Калоян Соколов
Теми:  
бг тенис | тенис турнири българия

Коментари





Следвайте ни в Facebook