Българин победи Борг на Ролан Гарос!

от в 11:13 на 08.06.2021
Диана Андреева

Бьорн Борг безспорно е една от легендите в мъжкия тенис. Шведът има общо шест титли на Ролан Гарос, а последният му труимф в Париж идва преди цели 40 сезона. Поради отказването си на ранна възраст, бившият световен номер едно вероятно не счупва множество рекорди в играта, но завинаги остава в сърцата на хората. През тази седмица обаче Борг се завърна отново на корта в Париж, само че под прожекторите не беше вече 65-годишният Бьорн, ами неговият син - Лео. 

Лео записа трудна победа на сингъл, но при каретата заедно с неговия партньо Педро Диаз отстъпиха в последователни сетове - 4:6 6:7(4). Опонентите на двойката бяха Петер Привара и роденият в България Виктор Лилов. Лилов се състезава за САЩ през последните няколко години, след като със семейството си се премества и започва постепенно да пробива на юношеско ниво.

Лилов е единственият тенисист с български корени, който успя да намери място във втория кръг на Ролан Гарос 2021. Макар и да не се развива толкова успешно, колко се очакваше от него, когато напусна страната, Виктор комфортно се справи с млад талант и си осигури мач с италианеца Лука Гарди, който започна сезона като част от топ 20 на ранглистата до 18 години.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българин победи Борг на Ролан Гарос! Диана Андреева
Теми:  
бьорн борг | лео борг | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook