Българинът Виктор Лилов не успя да се класира за финала на Roland Garros

от в 20:37 на 11.06.2021
Тея Кръстева

17-годишният пловдивчанин Виктор Лилов остана на крачка от юношеския финал на двойки на тазгодишния Roland Garros. Българинът с американски паспорт и неговият партньор Петър Бенямин Привара отстъпиха с 4:6 6:7(6) на белгийско-украинското дуо Мартин Кац и Джерман Самофалов на полуфиналите в Париж. По-рано днес и друг наш сънародник отпадна в същата фаза на турнира - Пьотр Несторов.

Срещата стартира положително за американо-словашката двойка, която реализира ранен пробив и поведе с 2:1. Лилов и Привара обаче не успяха да затвърдят преднината си, а впоследствие, сервирайки за оставане в първия сет, двамата не спечелиха подаването си, с което предадоха откриващата част - 4:6.

Българинът и словакът бяха много близо до това да изпратят развръзката на двубоя в решителен сет, само че във втория сет, сервирайки при 5:3 за спечелване на частта, двамата отново не съумяха да затвърдят водачеството си, а впоследствие краят на втория сет се реши в тайбрек. Заключителният гейм бе изключително равностоен, само че нервите на белгийско-украинското се оказа по-здрави и по този начин Кац и Самофалов можеха да ликуват с полуфиналната победа.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българинът Виктор Лилов не успя да се класира за финала на Roland Garros Тея Кръстева
Теми:  
виктор лилов

Коментари





Следвайте ни в Facebook