Българите на Ориндж Боул: Давидов, Гавани и Денчева продължават уверено напред

от в 19:06 на 17.12.2021
Диана Андреева

Росица Денчева, Робен Гавани и Теодор Давидов постигнаха победи на турнира "Ориндж Боул" в Плантейшън, щата Флорида по-рано през днешния ден и уверено продължават напред с участието си в турнира, който се води неофициално световно първенство по тенис за таланти от 12 до 14 години.

При девойките до 14 г. Росица Денчева победи в първата си среща испанката Алегра Дейвис с 6:2 6:3. Поставената под №2 Денчева ще играе във втория кръг срещу американката Никол Октенберг.

При юношите до 14 г. Робен Гавани записа втора победа. Гавани се наложи с впечатляващото 6:0 6:2 срещу Ноа Миремберг от САЩ. Гавани показва категорична игра от началото на надпреварата и напълно заслужено вече се намира в 1/16-финалите, където му предстои да играе срещу Ягер Лич от САЩ.

Българинът Теодор Давидов, който има и американско гражданство, постигна втора победа при момчетата до 12 г. след като в първия двубой от кампанията си прекара повече от три часа на корта, но демонстрира завиден характер и съумя да се наложи. Давидов, който е поставен под №1 в схемата, се наложи с 6:1 6:3 над Чейс Пиърс от САЩ през днешния ден, а в третия кръг му предстои да премери сили с Олувайомиложу Амину от Англия.

За съжаление обаче денят не бе толкова успешен за друга българка в турнира - Брияна Иванова. Състезателката в категория момичета до 12 години започна участието си с разгромен успех - 6:1 6:1, но днес не съумя да се противопостави на Зайре Кларк и се предаде след 1:6 2:6. 

Източник: БФТ


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българите на Ориндж Боул: Давидов, Гавани и Денчева продължават уверено напред Диана Андреева
Теми:  
orange bowl | Български тенис | ориндж боул | робен гавани | росица денчева | тео давидов

Коментари





Следвайте ни в Facebook