Българска гордост: Глушкова е в 1/8-финалите на девическия Аустрелиън Оупън!

от в 06:08 на 25.01.2022
Калоян Соколов

Денислава Глушкова продължава невероятното си представяне на тазгодишния Аустрелиън Оупън при девойките и днес записа втора поредна победа, за да продължи към осминафиналнта фаза на турнира. Българката стартира участието си с успех срещу поставената под номер 15 Лаура Хиетаранта, а днес затвърди позитивните впечатления с нова победа, която извоюва над чехкинята Амели Смейкова - 6:3 6:2. Така 18-годишната ни сънародничка си осигури сблъсък с водачката в схема на надпреварата, а именно хърватката Петра Марчинкова.

Срещата стартира с трудно спечелени откриващи подавания от двете състезателки, но постепенно родната ни преставителка стабилизира изявите си на начален удар, докато Смайкова продължи да изпитва сериозни проблеми и закономерно беше пробита в шестия гейм на двубоя, като впоследствие Глушкова осъществи още един брейк и с лекота спечели първата част.

Предимството на българката се пренесе и във втория сет, където тя с лекота изгради аванс от 5:1 и по никакъв начин не се притесни от обстоятелството, че не можа да затвори срещата на собствен сервис, осъществявайки пореден пробив в подаването на съперничката си и така записа нов впечатляващ успех при дебютното си участие на Голям шлем.

 

 

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българска гордост: Глушкова е в 1/8-финалите на девическия Аустрелиън Оупън! Калоян Соколов
Теми:  
ITF | Аустрелиън Оупън | бгтенис | девойки | денислава глушкова | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook