Българска състезателка е отстранена от тениса до живот

от в 13:59 на 20.11.2020
Диана Андреева

Правата на българската тенисистка Александрина Найденова официално са спрени доживот. 28-годишната състезателка е глобена с 150 000 щатски долара, заради черно тото в 13 двубои.

Освен извършеното престъпление, тя е обвинена и в унищожаване на доказателства при някои от провиненията. Найденова е бивша номер 95 в WTA ранглистата на двойки, както и е била в топ 220 на сингъл класацията.

Започнала да тренира тенис на шест години, пловдивчанката започва да се състезава професионално през 2007, като е считана за една от надеждите на женския тенис в страната ни през първите и години в тура, но за съжаление не успява да пробие сред топ играчите.

Носителка на седем титли, Найденова дебютира в WTA през 2008 в Чили, а малко по късно печели и първия си трофей на ниво ITF в Богота, което и позволява и да вземе участие в WTA надпреварата в града.

Първите месеци на 2011 са най-доброто представяне в кариерата и, тъй като тогава на 19 години, тя печели три турнира на ниво ITF. Найденова е участвала на общо 21 финала на сингъл и двойки, но след като правата и са спрени, тя повече няма да може да се включи в професионално събитие. 

Източник: Break Point


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българска състезателка е отстранена от тениса до живот Диана Андреева
Теми:  
александрина найденова

Коментари





Следвайте ни в Facebook