Българската серия продължава: Янева откри победоносно участието си на АО при девойките

от в 09:52 на 21.01.2023
Калоян Соколов

Тенисът у нас придобива все по-голяма популярност през последните години и все повече деца искат да бъдат новите Григор Димитров и Цветана Пиронкова. Това съвсем естествено даде положожително отражение върху спорта в нашата страна и подрастващите ни играчи прогресират все повече. Доказателството затова са тазгодишните надпревари за юноши и девойки на Аустрелиън Оупън, където в основната схема попаднаха три момичета и две момчета от България.

Днешният ден пък започна превъзходно за родните ни представители, след като Адриано Дженев откри победоносно участието си при юношите, а Елизара Янева последва неговия пример и преодоля откриващия кръг на надпреварата при девойките, отстранявайки канадката Елия Даниелс с 6:1 7:5. Янева отпадна във финалния кръг на квалификациите, ала получи възможност да продължи напред в ролята на "щастлива губеща" и се възползва по най-добрия начин от отворилия се шанс и ще спори за място в осминафиналите с 16-тата поставена - Хаю Киношита.

15-годишната Янева контролираше изцяло откриващия сет, в който осъществи серия от пет поредни гейма и го затвори за малко над 20 минути. Втората част вървеше без пробиви до 5:4 в полза на канадката, когато нашето момиче отново се завърна към най-добрия си тенис и не отпусна нито повече гейм на своята съперничка.

Припомняме ви, че днес на корта ще излезе Илиян Радулов (поставен под номер 2 при юношите), докато утре ще наблюдаваме изявите на Росица Денчева и Йоанна Константинова.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българската серия продължава: Янева откри победоносно участието си на АО при девойките Калоян Соколов
Теми:  
Аустрелиън Оупън 2023 | бгтенис | елизара янева | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook