Българската връзка в живота на Патрик Муратоглу или как е бил вдъхновен от Юлия Берберян

от в 13:12 на 14.09.2023
Мирела Николова

През утрешния ден ще стартира поредното издание на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, организиран от Патрик Муратоглу, който ще се проведе във Франкфурт и в който участие ще вземе и най-добрият ни тенисист Григор Димитров. Като част от кампанията за популяризиране на надпреварата, в социалните мрежи бе публикуван разговор между френския треньор и Гаел Монфис, в който бившият наставник на Димитров си припомня спомен от посещението си в ТК "Малееви". Централно място в историята заема легендарната Юлия Берберян, която е оставила силно впечатление у Муратоглу заради своите методи на подготовка и непоколебимост.

"Когато бях треньор на Григор Димитров, отидох в България, защото той играеше за Купа "Дейвис" там. В един клуб имаше възрастна дама, която беше около 80-годишна. Тя ми разказваше за живота си. Трите ѝ дъщери са били в топ 10 на световната ранглиста", започна Муратоглу, а бившият №6 на секундата разбра, че става въпрос за сестрите Малееви.

"Тя ми разказа следната история. Един ден при нея водят 8-годишно момиче и го представят като много добро. Тя иска да играе с детето и стартират мач. Жената печели с 6:0 6:0 и детето започва да плаче неудържимо. Хората започнали да идват при нея, защото не разбирали ситуацията, и казвали: "Горкото дете, какво му направи? Сега не можем да го успокоим. Защо не беше по-мила с него?". Можеш ли да познаеш какво ми каза тя? Че не може, защото цял живот се е борела за всяка топка. Това е единственият начин да се развиваш", завърши разказа си френският специалист, след което Монфис възкликна, че това е фантастична история.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от THE COACH (@patrickmouratoglou)

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българската връзка в живота на Патрик Муратоглу или как е бил вдъхновен от Юлия Берберян Мирела Николова
Теми:  
atp | бгтенис | гаел монфис | григор димитров | любопитно | патрик муратоглу | сестри малееви | юлия берберян

Коментари





Следвайте ни в Facebook