Български национал беше дисквалифициран, след като удари съперник в главата с топка (видео)
Александър Донски беше дисквалифициран на Чаланджъра в Барлета. Българинът наскоро завоюва дебютната си титла при тандемите на ниво Чаланджър, партнирайки си с индиеца Сидхант Бантия. Въпросният триумф дойде в Кигали и позволи на българина да дебютира в топ 200 на двойки, като за никого не беше изненада, че българо-индийското дуо реши да си партнира и в Барлета.
Там обаче нещата се развиха по най-неприятния възможен начин, след като шампионите от Кигали нямаха ден на корта и набързо загубиха първия сет с 2:6 от италианците Джанлукс Каденасо и Симоне Агостини.
Нещата се развиваха далеч по-благоприятно за фаворитите по време на втората част, където те достигнаха до скрит сетбол при 4:3 в своя полза, но Агостини демонстрира невероятен рефлекс в близост до мрежата и се справи с изключително мощния ретур на Донски. Това вбеси изключително много родния ни представител и той се опита в яда си да запрати топката в трибуните, но вместо това удари своя съперник право в главата и съвсем естествено последва дисквалификация.
Alexander Donski was defaulted earlier after smashing the ball in frustration following a missed break point, accidentally hitting his opponent Simone Agostini in the head.
— edgeAI (@edgeAIapp) April 3, 2025
Physio came on court, supervisor and umpire decided to disqualify him.
🎥: @ATPChallenger pic.twitter.com/FeDGt0ccCi
Виж още:
▶ Минути преди жребия: Световният №4 се оттегли от участие на Мастърса в Монте Карло
▶ Монте Карло: Григор започва срещу Мастърс финалист; задава се нова битка с Джокович (жребий)
▶ Сафин към Монфис и Рубльов: Ако играех сега, щях да печеля още преди мачът да е започнал
▶ Златно сърце: Григор осигури обучението на две български деца в академията на Муратоглу!