Българският фурор продължава: Лазаров с първа победа в основната схема на Sofia Open!

от в 19:30 на 26.09.2022
Мартин Петков

В началото на септември Александър Лазаров достигна до дебютния си полуфинал на турнири от сериите Чаланджър в академията на Рафаел Надал, което неминуемо му е дало увереност за настоящия Sofia Open. Нашето момче получи "уайлдкард" за основната схема на надпреварата в българската столица и успя да го оползотвори по възможно най-добрия начин, след като днес записа своята първа победа в основната схема на турнира. 

На старта той се изправи срещу световния №74 Иржи Лехечка и под бурната подкрепа на зрителите по трибуните на Арена "Армеец" успя да сломи съпротивата на чеха след малко над час и половина престой на корта, оформяйки крайното 7:5 6:3. В битка за място в четвъртфиналната фаза родният ни представител ще се изправи срещу четвъртия поставен в схемата Лоренцо Музети.

 Още от самото начало на двубоя интригуващите ситуации не липсваха и предвид агресивната игра брейкболи имаше на сметката на всеки от двамата състезатели. Именно атакуващият стил, който изповядваше Алекс, се оказа печеливш в продължителните разигравания и нашето момче пръв реализира пробив, но светкавично последва отговор на чеха и паритетът беше възстановен. Последваха редици изумителни отигравания от страна на софиянеца, които често изправяха на крака зрителите по трибуните в зала "Арена Армеец", ала до нещо повече не се стигаше. С достигането на заключителните минути от сета приповдигнатото настроение на Лазаров несъмнено се превърна в негов доброжелател и благодарение на куп неточности от ракетата на Лехечка, то световният номер 334 оползтвори шанса си за пробив в 12-ия гейм, доближавайки се до победата.

Във втората част самочувствието от края на откриващата работеше единствено в полза на родния талант и той трупаше точка след точка в актива си, за да реализира пробив, който затвърди с поредните си бомби от начален удар - 3:0. Алекс не спираше да блести във всеки аспект от играта си, като пренесе позитивите си от сервис и на ретур, осигурявайки си нов куп брейкболи, но остана безмълвен срещу началния удар на световния номер 74. Лазаров нямаше никакви затруднения впоследствие при собствените си подавания и напълно закономерно доведе събитията до мечтан завършек, след като се поздрави с първата си победа в основна схема на Sofia Open.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българският фурор продължава: Лазаров с първа победа в основната схема на Sofia Open! Мартин Петков
Теми:  
atp | sofia open | александър лазаров | бг тенис | бгтенис | Иржи Лехечка | софия оупън

Коментари





Следвайте ни в Facebook