Българският мач на деня: Ето кога ще започне сблъсъкът между Виктория Томова и Паула Бадоса

от в 18:06 на 26.09.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова дебютира на WTA 1000 в Пекин по перфектен начин, надигравйаки убедително 4-кратната WTA шампионка, Лесия Цуренко. Утре обаче най-добрата ни тенисистка ще има изключително трудната задача да преодолее съпротивата на Паула Бадоса.

Испанката, която е бивша номер 2 имаше изключително трудно начало на сезона, като в един период бе извън първите 100 и дори обмисляше отказване от професионалния тенис, страдайки от сериозни болки в гърба.

В последните няколко седмици обаче тя изживява своя тенис ренесанс, спечелвайбгтки титлата във Вашингтон и класирайки се за 1/4 финалите на US Оупън, като в момента тя се намира под номер 19 в световната ранглиста.

Досега Томова и Бадоса са се срещали само веднъж, а арената на битката им била е клей кортовете WTA 250 надпреварата в Белгра. Въпросният двубой се състои преди 3 години и бившата шампионка от Индиън Уелс надиграва най-добрата ни тенисистка с убедителното 6:1 6:2, а не стискаме палци уте да станем свидетели на коренно различен резултат, имайки предвид сериозния прогрес на Вики в този период от време.

Мачът ще е трети на корт "Moon", което означава, че ще започне веднага след двубоя между Лоренцо Музети и Зизу Бергс (някъде след 09:00 часа българско време), а вие ще можете да наблюдавате сблъсъка в реално време, ако се обърнете към линковете в нашия сайт.

Програмата за Пекин (начало: 06:00)

Moon:

1. Роман Сафиулин - Стан Вавринка 

2. Зизу Бергс - Лоренцо Музети 

3. Паула Бадоса - Виктория Томова 

4. Марта Костюк - Кейти Волинец 

5. Магдалена Фрех - Алиша Паркс


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Българският мач на деня: Ето кога ще започне сблъсъкът между Виктория Томова и Паула Бадоса Елеонора Александрова
Теми:  
wta | бгтенис | виктория томова | паула бадоса | пекин | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook