Българските успехи на РГ продължават: Радулов и Дженев също достигнаха до 1/8-финалите!

от в 16:06 на 06.06.2023
Мирела Николова

През вчерашния ден Григор Димитров отстъпи на Александър Зверев в осминафиналите на Ролан Гарос при мъжете, но това далеч не означава, че българското участие в Париж е приключило, тъй като родните ни представители при юношите и девойките не спират да жънат успехи. След като вчера Ива Иванова се класира за осминафиналната фаза на турнира, днес нейния пример последваха още Илиян Радулов и Адриан Дженев.

Първи своето място сред най-добрите 8 в надпреварата си осигури Дженев, който не срещна никакви затруднения срещу Михай Александру Коман от Румъния и след само 63 минути игра подпечата крайната си победа с 6:1 6:3. Видимо от резултата, родният ни представител държеше инициативата във всеки един момент от сблъсъка, като още в самото начало пое контрола и поведе с 5:0, след което пренесе безпогрешните си изяви и във втория сет, за да може скоропостижно да затвори срещата в своя полза.

От своя страна, Радулов, който е поставен под номер пет в схемата, имаше втори пореден тежък двубой в Париж, но отново успя да излезе като краен победител. След като на старта трябваше да прави обрат, днес българинът, макар и трудно, все пак съумя да затвори мача си срещу Пол Барбие Газеу в последователни сетове, оформяйки крайното 7:6(5) 7:5. Както в откриващия сет, така и във втората част двамата успяха да запазят константно високо ниво в изявите си и пробивите почти изцяло отсъстваха, но в решителните моменти нашият сънародник показа по-голяма стабилност в играта си и заслужено се поздрави с крайната победа.

В битка за място на четвъртфиналите Радулов ще се изправи срещу 10-ия поставен Жоао Фонсека, докато Дженев очаква победителя от сблъсъка между Даруин Бланч и Антоан Гибодо.

 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българските успехи на РГ продължават: Радулов и Дженев също достигнаха до 1/8-финалите! Мирела Николова
Теми:  
адриано дженев | бгтенис | илиян радулов | Обзори | ролан гарос 2023 | юноши и девойки

Коментари





Следвайте ни в Facebook