Българско дерби в Оейраш: Кузманов и Лазаров ще премерят сили още на старта (жребий)

от в 19:37 на 04.04.2022
Калоян Соколов

Днес Александър Лазаров съумя да преодолее квалификациите на Чаланджъра в португалския град Оейраш и се класира за основната схема, където Димитър Кузманов намери място по право. Съдбата пък реши да изправи двамата българи един срещу друг още на старта, а това ще бъде трети официален двубой между тях, като досега са си разменили по една победа. Тези отминали срещи обаче са с давност от шест години време, когато Лазаров е все още тийнейджър и не могат да бъдат адекватна отправна точка за предстоящия мач.

Припомняме ви, че през този сезон Алекс вече трябваше да премери сили с един от другите ни топ състезатели, а именно Адриан Андреев. Тогава Лазаров се наложи в два сета на Чаланджъра във Форли, а сега предстои да разберем дали ще може да преодолее съпротивата и на втората ни ракета.

Победителят измежду родните ни представители наглед има удобен жребий в следващия кръг, където възможните варианти са тенисист преминал през квалификациите и младия румънец Филип Кристиан Джиану, чиито здравословни проблеми не спират да го измъчват през последните седмица. В същата четвъртина попадна още втория поставен Зденек Колар, а местният представител Нуно Борхес, е другото по-известно име, което ще се изявява в долната половина на схемата.

Ето я и пълен жребий на основната схема в Ойераш:


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българско дерби в Оейраш: Кузманов и Лазаров ще премерят сили още на старта (жребий) Калоян Соколов
Теми:  
александър лазаров | бгтенис | димитър кузманов | жребий | оейраш | Чаланджър

Коментари





Следвайте ни в Facebook