Българското участие на US Open: Топалова стартира още днес в пресявките (жребий и програма)

от в 11:44 на 19.08.2024
Калоян Соколов

Гергана Топалова ще е единственият български представител, както при мъжете, така и при жените на стартиращите днес квалификации за US Open. 24-годишната ни сънародничка осъществи своя "мейджър" дебют на Уимбълдън, където направи страхотен рейд до последния кръг на пресявките, в който отстъпи на Унгарката Пана Удвари в два сета.

Оттогава насам Топалова продължава с отличните си игри, класирайки се за основните схеми на WTA 250 турнирите в Будапеща и Яши, а всичко това я изкачи до номер 212 в световната ранглиста и така тя ще има шанса да играе за пръв път в Ню Йорк. Жребият беше сравнително благосклонен към родната ни представителка, защото тя на старта ще премери сили с австралийката Дестини Аява (световна номер 182), която е загубила 4 от последните си 5 мача и съвсем наскоро беше разгромена от нашата Изабелла Шиникова.

Това ще бъде първа среща между Гери и Аява, чийто най-голям успех е спечелването на 60-хилядник в Сидни през миналата година, както и 6 участия в основната схема на Аустрелиън Оупън.

Във втори кръг пък Топалова може да премери сили с четвъртата поставена Маи Хонтама, като японката се намира под номер 106 в света и през тази година спечели мач в основната схема на турнира в Индиън Уелс, само че в последните 3 месеца може да се похвали с едва един спечелен мач.

Ако българката повтори постижението си от Уимбълдън и достигне до среща за влизане в основната схема, то най-вероятнaта съперничка пред нея би била били 19-тата поставена Юлия Рейра, която през тази година за кратко беше част от топ 100 и записа победи над Екатерина Александрова и Виктория Томова, за да достигне до 1/4-финалите на WTA надпреварара в Бризбейн.

Откриващият двубой на нашата сънародничка ще се проведе още тази нощ на корт номер 14, като е поставен под номер 5 в програмата и вероятне ще стартира някъде след 01:00 часа през нощта.

 

 

 


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Българското участие на US Open: Топалова стартира още днес в пресявките (жребий и програма) Калоян Соколов
Теми:  
us open | wta | бгтенис | гергана топалова | жребий | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook