Българското участие не се изчерпва с Григор: Томова също ще играе в Маями (жребий и програма)

от в 07:50 на 19.03.2023
Мартин Петков

Виктория Томова в отминалия месец успя да преодолее квалификациите на цели три надпревари на ниво WTA, като най-доброто ѝ представяне несъмнено дойде на Мастърса в Дубай, когато в първия кръг от основната схема се справи с Кая Канепи и заслужи своето завръщане в световния топ 100. Първата ни ракета при дамите впоследствие пропусна турнира в Индиън Уелс, но за сметка на това ще вземе участие на WTA 1000 състезанието в Маями, където ще трябва да преодолее пресявките, за да намери място в същинската част на схемата.

Жребият за квалификациите във Флорида пък вече беше изтеглен и отреди на българката, която е 8-а поставена в схемата, в първия си мач да срещне домакинската представителка, участваща посредством "уайлд кард", 18-годишната Катрина Скот, която все още няма успех при професионалистите от началото на 2023-та насам. Очаквано, предвид сериозната разлика в годините, досегашни сблъсъци между Вики и световната номер 160 липсват, като дебютното им съревнование на корта ще се състои още днес.

Откриващият мач на Томова в Маями е последен в програмата на "Корт №7", като по всяка вероятност ще стартира не преди 22:30 часа българско време. В случай на победа за световната номер 91, то първата ни ракета в директен дуел за влизане в основната схема ще се изправи срещу една измежду Тейлър Таузънд (№123) и 14-ата поставена Виктория Голубич (№98).

Програмата на "Корт №7" за неделя (начало 18:00 часа):

1. Исалин Бонавентюр - Мирям Бьорклунд

2. Кристина Буча - Ема Наваро

3. Варвара Грачева - Река-Лука Яни

4. Виктория Томова - Катрина Скот


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Българското участие не се изчерпва с Григор: Томова също ще играе в Маями (жребий и програма) Мартин Петков
Теми:  
wta | wta 1000 | бгтенис | виктория томова | жребий | квалификации | маями | програма

Коментари





Следвайте ни в Facebook