"Buongiorno, името ми е Яник Синер": Зверев спечели Рим с шампионската си реч (видео)

от в 09:28 на 20.05.2024
Калоян Соколов

Александър Зверев завоюва титлата от Мастърса в Рим, като така прекъсна 2-годишна суша без спечелена купа от това ниво. Германецът напусна с патерици двубоя си от полуфинала на Ролан Гарос срещу Рафаел Надал през 2022-ра и изобщо не се знаеше дали отново ще го видим в елита на спорта, но той изглежда по-силен от всякога и вчера за втори път в кариерата си спечели трофея в италианската столица, надигравайки Николас Джари с 6:4 7:5, а ето какво сподели самият Саша по време на награждаването:

"Buongiorno (Добър ден) на всички, моето име е Яник Синер! Това място е изключително специално за мен, защото точко тук спечелих първата си Мастърс титла, а сега печеля първия си подобен трофей след тежката контузия. В онзи момент изобщо не знаех дали отново ще мога да играя професионален тенис, а какво остава да бъда отново на това ниво. Последните две години бяха наистина много трудни и искам да благодаря на отбора си, защото със сигурност нямаше да бъда тук и да държа тази купа, ако не бяха те. Напоследък не съм толкова емоционален и ще оставя частта с плаченето на моя баща, който е специалист по това, но наистина тази седмица е изключителна за мен и Рим носи специално място в сърцето ми.

Поздравявам и Нико Джари, защото той играе изключително мощен и силен тенис. Може да видите какви играчи победи през тази седмица и бих казал, че това е един от тенисистите, които непрекъснато се подобряват. Сигурен съм, че ще има още много такива подобни финали, ако продължи да играе на същото ниво, но днес победата е моя и съм изключително щастлив" - завърши шампионската реч на Зверев.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
"Buongiorno, името ми е Яник Синер": Зверев спечели Рим с шампионската си реч (видео) Калоян Соколов
Теми:  
atp | александър зверев | интервюта | любопитно | рим

Коментари





Следвайте ни в Facebook