Бурни протести в подкрепа на Джокович: Тълпи от хора се събират пред хотела му

от в 11:09 на 09.01.2022
Диана Андреева

Новак Джокович продължава да бъде напълно изолиран в емиграционен хотел, след като медицинското му изключение не беше прието от австралийските власти и визата му беше обявена за невалидна. Така има сериозна вероятност сърбинът да бъде депортиран обратно в родината си и да няма възможност за защита на титлата си в Мелбърн от миналия сезон.

Същевременно ситуацията около световния номер едно предизвика сериозен отзвук по света. Известни личности и политици взеха отношение по въпроса с публични изказвания пред медиите, а пък феновете на Джокович бяха далеч по-настоятелни в действията си и се погрижиха целият свят да разбере, че Новак не заслужава подобно отношение и трябва да бъде уважаван заради заслугата си към света на спорта.

Вече пети ден шествия в австралийския град, където е настанен Джокович, се провеждат от сутрин до вечер, а почитателите му развяват сръбски знамена и носят плакати. Освен в Австралия, подобни протести против австралийските власти и тяхното решение се състоят и в родината на Новак - Сърбия. Все пак световният номер едно има една последна възможност, която се крие в утрешното съдебно изслушване, когато ще разберем официалния край на тази сага.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Бурни протести в подкрепа на Джокович: Тълпи от хора се събират пред хотела му Диана Андреева
Теми:  
atp | Tennis Australia | Австралия | джокович | любопитно | новак джокович

Коментари





Следвайте ни в Facebook