Бушар отпадна от Викъри при завръщането си на корта в Индиън Уелс

от в 10:17 на 08.03.2018
Тодор Беленски

Южени Бушар загуби с 3-6, 4-6 на кваификантката Сакия Викъри и набързо отпадна от турнира в Индиън Уелс при завръщането си на корта. В следващия кръг на надпреварата Викъри ще се изправи срещу Гарбине Мугуруса.

Южени Бушар участва с „уайлд кард" в тазгодишното издание на турнира. Те завърне след дълго отсъствие за първото си състезание след спечеленото дело срещу Американската Тенис Асоциация, което касаеше падането ѝ в съблекалнята на US Open

Канадката стартира мача добре и направи пробив още в началото, но опонентката ѝ моментално осъществи рибрейк. Бушар допусна да бъде пробита отново в 6-ия гейм, но също като съпреничката си, успя да върне брейка още в следващия гейм. Колебанията й на собствен сервис обаче продължиха и това позволи на Викъри да пробие отново. Този път обаче тя защити успешно постигнатия брейк и затвори частта с 6-3.

Отново един пробив разлика Бушар се пречупи и през втората част. Този път първа до брейк достигна Викъри и въпреки че отново допусна моментален рибрейк, тя отново проби Бушар в следващия гейм. След като защити подаванията си докрая на частта Викъри продължава напред в състезанието. В ключовите моменти пролича липсата на игрова практика, а и на увереност от страна на Бушар.

Кристина Плишкова пък се наложи над Ин-Ин Дуан с 6-4, 7-6(5) и в следващия кръг ще се изправи срещу водачката в световната ранглиста Симона Халеп.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Бушар отпадна от Викъри при завръщането си на корта в Индиън Уелс Тодор Беленски
Теми:  
Сакия Викъри | южени бушар

Коментари





Следвайте ни в Facebook