Буста сложи край на серията на Шаповалов; Куери отстрани Манарино

от в 16:13 на 23.10.2019
В


Шампионът от изминалата седмица в Стокхолм - Денис Шаповалов не успя да продължи успешната си серия и след категорично 6:3 7:5 отстъпи на Пабло Кареньо-Буста.



Испанецът беше доста по-свеж и спокоен, а Денис от своя страна имаше много проблеми от сервис. Младият Шаповалов трудно вкарваше първото си подаване, което в комбинация с умора и несигурност сложи край на невероятната серия от четири поредни мача без загубен сет на канадеца.

Все пак австрийската публика ще има честта отново да види 20-годишния Шаповалов. Той ще излезне на корта за своя двойков мач заедно с Рохан Бопана по-късно през деня. Благодарение на днешната си победа Кареньо-Буста се класира за осиманафиналите на надпреварата във Виена, а там световният номер 34 очаква победителя от Михаил Кукушкин и Борна Чорич.

 

В друг мач през деня Сам Куери успя да се наложи с 6:3 6:4 над французина Адриан Манарино. Макар че не показа никак добра игра, почти двуметровия Куери все пак съумя да надделее.



 

32-годишният Сам беше крайно колеблив във важните моменти, ала все пак съумя да не допусне нито един брейк. Благодарение на това за малко по-малко от час и половина на корта Куери сложи край на срещата. Така в утрешния си мач световният номер 47 ще се изправи срещу представителя на Аржентина Диего Шварцман. Двамата са играли общо 4 пъти, като всеки от тях има по две победи. По време на последния им двубой в началото на месеца Куери надделя след трисетова драма, завършила 7:6(2) 6:7(6) 6:3.

Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста сложи край на серията на Шаповалов; Куери отстрани Манарино В

Коментари





Следвайте ни в Facebook