Буста сломи съпротивата на вдъхновения Руне и е полуфиналист в Метц

от в 06:00 на 25.09.2021
Тея Кръстева

Поставеният под номер 2 в основната схема на турнира от категория ATP 250 Moselle Open Пабло Кареньо Буста надделя над 18-годишния норвежец Холгер Витус Ньодсов Руне в истинско тенис срелище след 6:4 3:6 6:4. Испанецът бе опрян до стената, но в крайна сметка намери сили да се пребори с въдхновената игра на младока и да намери своето място на побуфиналите в Метц, където ще се изправи срещу Гаел Монфис.

Откриващата част бе изключително равностойна, само че по-богатият опит на Буста се оказа ключов за изхода на сета, тъй като испанецът реализира пробив за 3:2 и оттам насетне съумя да съхрани своето предимство, без да си създава допълнителни проблеми - 6:4.

Още в първото подаване на Руне във втория сет Кареньо Буста достигна до 3 нови точки за брейк и по всичко личеше, че съдбата на мача е вече предопределена. 18-годишният норвежец обаче извърши истински подвиг и неутрализирайки появилата се опасност, на свой ход, Холгер Руне реализира пробив - 0:2. До края на частта младокът използва целия си арсенал от оръжия на корта, а Буста пропиля още нови 2 възможности за пробив, което му костваше и изравняване на отделните части - 6:4 3:6.

Двамата стартираха на високи обороти заключителния трети сет, но ето, че Пабло Кареньо Буста успя да пречупи своя опонент в решителните моменти и да сломи неговата съпротива, с което се поздрави заслужено с гарантирано място на 1/2-финалите във Франция.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста сломи съпротивата на вдъхновения Руне и е полуфиналист в Метц Тея Кръстева
Теми:  
atp | Метц | Обзори | пабло кареньо буста

Коментари





Следвайте ни в Facebook