Буста спечели испанското дерби срещу Агут и е 1/8-нафиналист в Париж

от в 14:25 на 03.10.2020
Валери Андреев

Пабло Кареньо Буста изигра изключително стабилен и солиден мач и заслужено елиминира поставения под №10 Роберто Баутиста Агут. Испаснкото дерби оправда очакванията за здрави и продължителни разигравания, но със сигурност полуфиналистът от US Open 2020 - Буста, заслужи да продължи напред в турнира след 6:4 6:3 5:7 6:4, показвайки по-добра игра от сънародника си. 

През първата част Агут стартира по-уверено и поведе с брейк, ала този му превес бързо изчезна, защото опонента му постепенно започна да намира нужния ритъм в ударите си. По този начин силите на корта бързо се изравниха, а паритета в геймовете бе възстановен. Така двубоят потръгна в едно изключително продължително и интензивно темпо, типично за целия характер на мача. Първият пропукал се обаче бе Агут, който сдаде подаването си при 5:4, а впоследствие след ас на опонента си именно десетият поставен изостана със сет пасив.

Във втората част Буста със сигурност бе по-увереният на корта, а ударите му бяха дълбоки и плътни, съчетани с много разнообразие и не малко къси топки, разтрогващи ритъма на опонента му. Именно по този начин Пабло успя да контролира целия сет, а след втори брейк в частта той успя да я прати в своята сметка за 2:0.

Третата част същo мина под темпото на дългите и интересни разигравания, но този път победител се оказа Агут, след като той изненада с късен пробив сънародника си и успя да запази шансовете си в този мач живи. Въпреки това обаче в четвъртия сет, след като натрупа брейк пасив, Буста постепенно отново започна да изглежда по-солидния тенисист на корта и уверено диктуваше ситуацията на корта. Така той успя с няколко феноменални пасингшота да се завърне в сета, а впоследствие и да си извоюва пробив на нула, с което и да затвори срещата, за да си гарантира място на 1/8-нафиналите на турнира. 

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Буста спечели испанското дерби срещу Агут и е 1/8-нафиналист в Париж Валери Андреев
Теми:  
пабло кареньо буста | роберто баутиста агут | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook