Чака ни зрелище - Надал е препятствието пред Григор за финала

от в 13:20 на 25.01.2017
Мария Петрова

Повече от трудно изпитание ще трябва да преодолее Григор Димитров, ако иска да достигне първия си финал в турнири от Големия шлем. Той ще спори с Рафаел Надал в полуфиналите на Откритото първенство на Австралия по тенис.

Това стана възможно, след като бившият №1 изнесе урок на световния №3 Милош Раонич с 6:4, 7:6(7), 6:4 в последния четвъртфинал от състезанието. Рафа имаше проблеми единствено във втория сет, когато отрази няколко сетбола, но го направи в шампионски стил и се наложи с тайбрек - 9:7 точки.

Двубоят се очаква да бъде в петък от 10,30 часа българско време на централния корт "Род Лейвър Арина".

До момента испанецът е един от най-трудните опоненти през годините на Гришо. Матадора води със 7:1 в преките им битки. Двамата вече имат един сходен двубой и то в най-силния сезон на Димитров - през 2014-а Надал стигна до обрат с 3:6, 7:6, 7:6, 6:2 в четвъртфиналите.

Добрата новина е, че единствената победа на Григор Димитров бе при последната им битка от 2016. Тогава той не даде никакъв шанс на испанеца - 6:2, 6:4 на "Мастърс 1000" в Пекин отново на твърди кортове.

Другият финалист ще бъде швейцарец - печелилите вече в Австралия Роджър Федерер и Стан Вавринка ще си оспорват тази възможност.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Чака ни зрелище - Надал е препятствието пред Григор за финала Мария Петрова
Теми:  
australian open | григор димитров | рафаел надал

Коментари





Следвайте ни в Facebook