Чакането приключи: Вдъхновен Монфис с първи трофей от две години насам!

от в 11:29 на 09.01.2022
Владислав Риждов

Гаел Монфис се наслади на една от най-добрите си седмици в последните няколко месеца и спечели първия си трофей от две години насам, триумфирайки в АТР 250 турнира в Аделаида. Ла Монф не даде сет на Карен Хачанов във финалната битка и заслужено се поздрави с крайната победа - 6:4 6:4.

Двубоят започна с уверена игра от страна на двамата топ поставени и те преминаваха безпроблемно през своите сервис геймове. В средата на сета дойдоха и първите възможности за пробив, като те отидоха на сметката на поставения под номер 2 руснак. Монфис обаче запази самообладание и спечели подаването си за 3:2. Равностойната игра продължи да бъде налице в последвалите геймове, като едва в края на откриващата част интригата се разплете. В маратонско подаване от страна на световния №29, Монфис постави под сериозен натиск опонента си и пропусна два сетбола, преди при третия си опит да сложи точка на спора, доближавайки се максимално до трофея.

През втория сет двамата дори бяха още по-убедителни що се отнасяше до представянето им от линията за сервис. Французинът бе този, който се намираше в по-добра позиция в хода на сета, след като печелеше категорично своите подавания, а това поставяше под напрежение Хачанов. Парижанинът реализираше завършващи удари от всяка точка на корта, докато в играта на руснака се появи лек спад. И тук, както и в първия сет, развръзката бе решена в края. Вдъхновеният Монфис отново притисна съперника си до стената с агресивната си игра, а това от своя страна доведе до колебания при Хачанов, от които световният №21 се възползва и в крайна сметка завоюва титла №11 в своята кариера.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чакането приключи: Вдъхновен Монфис с първи трофей от две години насам! Владислав Риждов
Теми:  
atp | atp adelaide | Аделаида | гаел монфис | карен хачанов | обзор | тенис турнир в аделаида | финал

Коментари





Следвайте ни в Facebook