"Чакаше ме цял ден в дъжда" Малкият Пол или рецептата за успех на Де Минор на Ролан Гарос

от в 12:28 на 04.06.2024
Елеонора Александрова

Алекс Де Минор винаги е имал репутацията на един от най-скромните и учтиви тенисисти в ATP тура. Първата ракета на Австралия, който в момента е под номер 11 в световната ранглиста, успя да спечели сърцата на хората с отношението си към негов млад фен.

Още след мача си от третия кръг срещу Ян-Ленард Щруф, прегръдка между него и момчето, което страстно изразяваше подкрепата си към топ тенисиста, се разпространи из социалните мрежи, а самият той покани младежа да дойде на мача срещу Даниил Медведев и до края на турнира да бъде част от неговия екип.

Срещата с руснака завърши с триумф за Де Минор, което го превърна в първия австралиец от 20 години насам, който се класира за финалната осмица на Ролан Гарос. "Демона" отдаде своята заслуга на своя почитател, наричайки го "неговия нов талисман", а размяната на думи на френски още повече впечатли местната публика.

След успеха си над бившия номер 1, Де Минор бе попитан дали би довел "новия си талисман" и на четвъртфинала, където ще срещне Александър Зверев:

„О, да, със сигурност! Той успя да направи чудо!" - отговори с усмивка световният номер 11 - "Може да се наложи да го караме на Тура седмица след седмица. Пол е невероятен. Подкрепяше ме през цялото време на мача с Щруф и чака цял ден в дъжда, за да се върне на корта и да продължи да го прави след прекъсването.

Ние го намерихме очевидно чрез красивия свят на социалните мрежи. Заведохме го на мача, а той дойде с целия си екип, с приятелите си и треньора си. Чувах неговият глас след всяка една точка дори на големия корт и го слушах през цялото време. Утре двамата с Пол ще разпускаме заедно и вдругиден се завръщаме на корта. Той е добре дошъл, където и да бъда по света" - заяви Де Минор, който даде интервюто си на корта в компанията на щастливото малко момче.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
"Чакаше ме цял ден в дъжда" Малкият Пол или рецептата за успех на Де Минор на Ролан Гарос Елеонора Александрова
Теми:  
atp | алекс де минор | любопитно | ролан гарос

Коментари





Следвайте ни в Facebook