Чарлстън: Томова даде битка на световната номер седем, но накрая се оказа на губещата страна

от в 22:52 на 02.04.2024
Елеонора Александрова

Виктория Томова демонстрира обещаващ тенис в турнира в Чарлстън, като в първия кръг тя надви бившата представителка на топ 35, Маяр Шериф, ала във следващия кръг Мария Сакари се оказа прекалено висока летва за родната ни тенисисткаи така тя напусна надпреварата с резултат 3:6, 3:6.

Началото на срещата бе силно за Вики, като още в третия гейм тя реализира пробив над фаворитката и наглед се намираше в удобна позиция да спечели сета. След 3:2 обаче играта на Томова се разпадна, за сметка на тази на световната номер 7, която се възползва от грешките на първата ни ракета при жените и обърна резултата в нейна полза, печелейки следващите 4 гейма. Така Сакари поведе с 6:3.

Въпреки срива в предните минути на българката, софиянката показа, че не е готова да отстъпи лесно на финалистката от Индиън Уелс. Играта на най-добрата ни тенисистка се стабилизира и по-голямата част от втория сет ни предложи равностойна битка, но след 3:3 гъркинята отново вдигна темпото си на игра и съумя да спечели най-важните геймове, а именно последните 3 и така тя спечели и втория сет с 6:3. Следващата опонентка на Сакари ще е победителката между Лесия Цуренио и Астра Шарма.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Томова даде битка на световната номер седем, но накрая се оказа на губещата страна Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова | мария сакари | обзор | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook