Чарлстън: Колинс опустоши поредна топ 10 състезателка и е на крачка от втора поредна титла!

от в 02:22 на 07.04.2024
Калоян Соколов

Даниел Колинс записа своята 12-та поредна победа и е на прага от спечелването на WTA 500 състезанието в Чарлстън. Шампионката от Маями надви световната номер седем Мария Сакари с рутинното 6:3 6:3 за 1 час и 26 минути игра, с което записа своята втора топ 10 победа през седмица, след като преди това надви двукратната шампионка Онс Жабер. Така приказката на 30-годишната ветеранка не спира в нейния последен тенис сезон и тя ще има възможност да вдигне втори пореден трофей в рамките на една седмициа

Двубоят започна по-добре за местнaта любимка, която скоропостижно взе аванс от 3:0 гейма, само че финалистката от Индиън Уелс нямаше намерение да се предаде толкова лесно и върна паритета в резултата при 3:3. Мощта на Колинс обаче беше непосилна за третата поставена, а двойните грешки не спираха да тровят играта на по-високоранкираната тенисистка, което доведе до серия от пет поредни гейма в полза на американката, като тя вече разполагаше с преднина от сет и пробив.

Сакари се опита да разнообрази играта си и си спечели аплодисментите на публиката с няколко изящно изпълнени къси топки, но непоставената тенисистка беше непоколебима в решителните мигове и отрази общо 4 възможности за рибрейк, а накрая удвои аванса си и се поздрави с класиране за финала, където ще премери сили със световната номер 11 - Дария Касаткина.

Рускинята пречупи топ поставената Джесика Пегула в същински 3-часов трилър и така лиши Колинс от възможността да надвие топ 3 поставените в една и съща седмица. Касаткина изоставаше с пробив в решителния сет, само че демонстрира характерната си борбеност и заслужено намери място във втория си финал през годината.


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Колинс опустоши поредна топ 10 състезателка и е на крачка от втора поредна титла! Калоян Соколов
Теми:  
wta | Даниел Колинс | дария касаткина | Обзори

Коментари





Следвайте ни в Facebook