Чарлстън: Контузия изхвърли Мугуруса от турнира, Квитова с изненадваща загуба

от в 19:52 на 08.04.2021
Тея Кръстева

Световната номер 13 при дамите - Гарбине Мугуруса, претърпя поражение на осминафиналите на турнира Volvo Car Open срещу Юлия Путинцева след 0:6 2:2 и контузия на левия си крак. Въпреки че испанката върза "геврек" на своята опонентка в първия сет, нейните сили не бяха достатъчни да се поздрави с крайния успех.

Испанката бе напълно безпогрешна в първия сет, доминирайки отлично разиграванията, като с това съвсем заслужено прибави откриващата част в своята сметка. Вторият сет започна равностойно, но в третия гейм на частта Мугуруса бе принудена да отиде в съблекалните, за да получи медицинска помощ. За съжаление, след това поставената под номер 6 в основната схема испаска представителка се наложи да се оттегли от двубоя. 

Друга изненада бе поднесена в американската надпревара при дамите, след като Данка Ковинич отстрани поставената под номер 3 в основната схема - Петра Квитова, с 6:4 6:1. Това ще бъде втори четвъртфинал на ниво WTA 500 за представителката от Черна Гора, като първото й подобно постижение също дойде тук, в Чарлстън.

Психическата устойчивост на световната номер 91 бе тествана в хода на първия сет, след като в първите 6 гейма бяха реализирани общо 4 пробива. Тенисистката демонстрира убедителна игра и след спасен брейк пойнт тя успя да поведе в отделните гемове с 4:3. След това спортистката не трепна и логично спечели първия сет след 6:4.

Във втория сет чехкинята съвсем се срина, допускайки невъобразим брой непредизвикани грешки. Закономерно тя не намери отговор на мощните удари от страна на Ковинич и по този начин преклони глама пред своята съперничка с 6:1.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Контузия изхвърли Мугуруса от турнира, Квитова с изненадваща загуба Тея Кръстева
Теми:  
гарбине мугуруса

Коментари





Следвайте ни в Facebook