Чарлстън: Томова пребори шампионката на Африка и си осигури среща със световната №7!

от в 20:51 на 01.04.2024
Елеонора Александрова

Макар и финалът на Маями Оупън да беше вчера, клей сезонът за тенисистите започна още тази вечер, а българско присъствие в програмата за днес не липсваше. От днес започнаха първите мачове в WTA-500 надпреварата в американския град Чарлстън, където най-добрата ни тенисистка, Виктория Томова, ознаменува победа над бившата номер 31 и шампионка на Африка, Маяр Шериф, в трисетова драма с резултат 6:4, 3:6, 6:2. В следващия кръг пък я очаква среща със световната номер седем Мария Сакари, над която е записвала победа пред далечната вече 2016-та година.

Първите геймове от двубоя ни предложиха равностойна игра, съчетана със силна сервис игра и от двете страни. Оспорваните геймове не липсваха, като родната ни представителка имаше няколко възможности за пробив и в крайна сметка реализира брейк за аванс от 4:3, след което не трепна и затвори откриващия сет в своя полза.

Нивото на игра на Вики спадна във втория сет, от което египтянката се възползва и съумя да поведе с 4:0. Въпреки двата загубени гейма от началния си удар, софиянката успя да върне единия от двата пробива, ала това не бе достатъчно и така бившата представителка на топ 35 изравни резултата в сетовете.

Третият сет започна по начин, подобен на този от първия. Отново следваха дълги геймове, ала Томова показа психическа устойчивост в най-важните моменти и успя да поддържа играта си на сервис, а в последните минути родната ни представителка изцяло доминираше играта и в крайна сметка с резултат 6:2 в последния сет постави успешно начало на клей сезона.

 


Ето как да гледате БЕЗПЛАТНО всички тенис мачове

Оцени тази статия:
Чарлстън: Томова пребори шампионката на Африка и си осигури среща със световната №7! Елеонора Александрова
Теми:  
виктория томова | маяр шариф | обзор | чарлстън

Коментари





Следвайте ни в Facebook