Часове след жребия: Финалистката от 2022-ра и бивша №2 обяви оттеглянето си от US Open

от в 10:41 на 23.08.2024
Елеонора Александрова

Финалистката на US Оупън през 2022-ра година, Онс Жабер, се оттегли от тазгодишното издание на надпреварата в Ню Йорк. Тунизийката обяви тази новина броени часове, след като жребият излезе.

Напомняме ви, че най-успешната африканска тенисистка не взе участие на Олимпийските игри в Париж, поради контузия в областта на рамото, а след това изигра само един мач по време на сезона на твърди кортове в Северна Америка, като понесе тежко поражение от Наоми Осака в Торонто.

Жабер трябваше да се изправи срещу бившата представителка на топ 10 Вероника Кудерметова още в първия кръг на US Open, но вместо това рускинята ще играе срещу Елизе Мертенс, която бе най-високо ранкираната непоставена и с оттеглянето ѝ, белгийката ще заеме мястото на бившата номер 2 сред поставените.

Вчера в социалните мрежи настоящата номер 17 сподели, че болката в рамото все още не е отшумяла, за да може да се състезава на най-високо ниво в последната "мейджър" надпревара за годината и не скри благодарността си към почитателите ѝ, които я подкрепят в моменти, като този.

"Скъпи фенове, наистина съм тъжна да съобщя, че рамото ми няма да се възстанови навреме за US Open. Чувствам, че трябва да дам 100% в турнир като този, а в момента това е невъзможно. В живота има възходи и падения, а в негативните моменти всички трябва да търсим положителното.

Тази година беше много трудна за мен, но знам, че някъде има светлина. Продължавам да се усмихвам, както винаги, защото съм благодарна за живота, който имам - на моето семейство, спонсорите и феновете, които винаги са ме подкрепяли. Благодарна съм за безусловната подкрепа, която всички ми показвате.

Ако четете този пост и ми желаете бързо възстановяване, аз наистина го оценявам. И ако сте тук, за да поставите под въпрос моите избори и моя екип, моля, намерете малко доброта в сърцето си, защото не знаете през какво съм минавала през всичките тези години. Обещавам, щом си върна силите, ще се завърна по-силна." - добави 3-кратната "мейджър" финалистка.


Форум - Дискусия на живо

Оцени тази статия:
Часове след жребия: Финалистката от 2022-ра и бивша №2 обяви оттеглянето си от US Open Елеонора Александрова
Теми:  
us open 2024 | wta | любопитно | онс жабер

Коментари





Следвайте ни в Facebook